Κτήμα Μπαϊρακτάρης Νεμέα

Πανελλανικά Ελ. Βενιζέλου 83, Νεμέα, 20500

Details

ΕΚΠΤΩΣΗ 20%  στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Στην ολοκλήρωση της πληρωμής χρησιμοποιήστε τον κωδικό POMENS2021

Για Παραγγελίες Κρασιών πατήστε εδώ

Εκεί που το κλίμα ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια, γεννιέται πολιτισμός.

Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελούσε παράδοση για την οικογένεια Μπαϊρακτάρη που περνούσε από τη μια γενιά στην άλλη, μαθαίνοντας έτσι να φροντίζουν την γη και τους καρπούς της με αμέριστη αγάπη και στοργή.

Το 2005 όμως, ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης αποφάσισε να δώσει μια πιο σύγχρονη μορφή στην οικογενειακή αυτή παράδοση. Έτσι γεννήθηκε το Κτήμα Μπαϊρακτάρη. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που βασίστηκε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, γερά ριζωμένους στον κάμπο της Νεμέας, όπου το θαυμάσιο οικοσύστημα και μικροκλίμα της περιοχής, σε συνδυασμό με το αργιλώδες, γόνιμο έδαφος, δίνει τα περίφημα μεγάλα κρασιά της Νεμέας.

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία του Κτήματος Μπαϊρακτάρη έγκειται στην φυσική καλλιέργεια των αμπελώνων καθώς  ένα  υψηλής  ποιότητας  κρασί  βασίζεται  στην  άριστη  ποιότητα  του  σταφυλιού. Ακολουθούμε φυσικές μεθόδους οινοποίησης, τόσο για τις λευκές όσο και για τις ερυθρές ποικιλίες, χωρίς πρόσθετα ζύμωσης, ώστε οι οίνοι μας να έχουν

πλουσιότερα και μεγαλύτερης διάρκειας αρώματα που προέρχονται από το σταφύλι.

Προερχόμενοι από τη Νεμέα, έναν τόπο που ευδοκιμεί ίσως η σημαντικότερη ελληνική ερυθρή ποικιλία και αποτελεί την μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της χώρας, πιστεύουμε στην δυναμική του Αγιωργίτικου και στην ικανότητα του να εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων.

Η λογική μας είναι να δημιουργούμε κρασιά με αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του τόπου, κρασιά που να εκφράζουν την αυθεντικότητα του.

Το Κτήμα  Μπαϊρακτάρη έχει  συνολική έκταση αμπελώνων περίπου 170 στρέμματα από τα οποία τα 50στρ είναι λευκές ποικιλίες και τα 120στρ είναι ερυθρές. Περίπου το 85% της παραγωγής του βασίζεται σε ιδιόκτητους αμπελώνες και το  υπόλοιπο 15% από συνεργαζόμενους παραγωγούς – κυρίως για την  παραγωγή του μοσχοφίλερου. Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές της Νεμέας με διαφορετικό  μικροκλίμα και κυρίως σε ορεινές πλαγιές για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη αποστράγγιση νερού.  Σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες που μας προσφέρει η περιοχή, η φύτευση είναι πυκνή ώστε τα κλήματα να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, με βαθύ ριζικό σύστημα και μεγάλο φυλλικό τοίχωμα, που έχει σαν αποτέλεσμα την χαμηλή στρεμματική απόδοση αλλά μέγιστη δυνατή ποιότητα του φρούτου.

Για την οικογένεια Μπαϊρακτάρη, η επίτευξη ενός φυσικού κρασιού ξεκινάει από την φροντίδα και την καλλιέργεια του αμπελιού.

Products

Save Print

Additional Details

Ναι
jomdirectory

Η πλατφόρμα προνομίων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών προσφορών προς τα μέλη μας καθώς και στις οικογένειές τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ομοσπονδία να επιδιώκει τις καλύτερες πανελλαδικές συνεργασίες ώστε να είναι πάντα αρωγός όλων εκείνων που ανήκουν στην οικογένεια της ΠΟΜΕΝΣ.

 

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, ώστε να απολαμβάνετε τα προνόμια που εξασφαλίζουν η Ομοσπονδία και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις για τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Αίτηση Εγγραφής

Επικοινωνία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ - ΠΟΜΕΝΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνεται ειδοποιήσεις
Όροι και Προϋποθέσεις